Київ

В Україні судитимуть офіцера зрадника, який разом з росіянами намагався захопити Київ

510 0
Під час тимчасової окупації Київської області зрадник командував діями військових, які знущались з мирних жителів.

Справу колишнього офіцера МВС України, який командував російськими військами під час спроби захопити Київ, передали до суду.  Про це повідомляє СБУ.

Служба безпеки направила до суду обвинувальний акт за вчинення держзради щодо колишнього офіцера МВС України Валерія Гарькавенка, який з лютого по квітень 2022 року очолив тактичну групу російських військових, що намагалася захопити Київ.

За даними розслідування, до 2014 року Гарькавенко служив у внутрішніх військах МВС України на посаді заступника командира військової частини 3009, яка дислокувалася у Сімферополі в АР Крим. Але після окупації півострова у 2014 році він зрадив присягу та перейшов на бік Росії.

Наразі чоловік є "командиром 25 окремого загону спеціального призначення "Меркурій" Нацгвардії РФ". З лютого по квітень 2022 року він очолив тактичну групу ЗС РФ, яка намагалася захопити Київ, а під час тимчасової окупації Київської області командував діями військових, які проводили каральні акції проти мирних жителів.

В СБУ додали, що оскільки зловмисник перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!