В Україні створюють вітчизняний аналог National Geographic

2103 0
Уже незабаром на українському медійному просторі з’явиться вітчизняний аналог National Geographic – Ukraїner. Він розповідатиме про людей, мистецтво та їжу, а також популяризуватиме найвіддаленіші куточки на невеличкі поселення на теренах нашої держави.
фото: Богдан Логвиненко

фото: Богдан Логвиненко

За словами авторів проекту, після того, як з медіа-простору України зник National Geographic, на його заміну не з’явилося проекту для шанувальників інтелектуальних медіа та несподіваних географічних відкриттів. Ukraїner і повинен стати таким замінником.

«Це новий медіа-проект, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати те, ким ми є», - стверджують його автори. І одразу анонсують свій перший проект – подорож до Закарпаття, яку здійснять уже цього літа.

«Перша антропологічно-етнографічна експедиція триватиме півтора року і охопить усі 14 історичних земель України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії», - розповідає Богдан Логвиненко, автор проекту, журналіст, блогер, музичний продюсер,мандрівник.

Загалом проект розпочнуть із Західної України, проте автори та його учасники прагнуть охопити усю територію нашої держави. Як результат, повинні створити сучасні путівники Україною одразу кількома мовами.

Ukraїner повинен продемонструвати різнобарвність нашої держави. Так, його автори запевняють, що багато хто взагалі ніколи не покидав межі своєї області. Ті ж  хто багато подорожує Україною, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну в цілому. Як результат, у нас мало розвинений внутрішній туризм. І саме в цьому й полягає основна мета проекту – популяризувати подорожі Україною серед українців.

«Сторонньому оку Україна відкривається несподіваною, цікавою, непередбачуваною і кольоровою. Але якою бачать свою країну самі українці? Чому, повертаючись із закордону, в першу чергу вони звертають увагу на сірість, негатив, неввічливість та грубість великих міст. Можливо тому, що медійно Україна для самих українців не виглядає добре?», - стверджує Богдан Логвиненко. Після чого запевняє, що таким проектом і планують змінювати ситуацію.

Старт заплановано на липень цього року.

Ознайомитись з проектом можна за посиланням ukrainer

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!