В Україні відновили пільгові кредити на житло для переселенців і військових

2678 0
До кінця року в бюджеті на це передбачили 14,6 млн гривень.
Фото: buildersclub.com.ua

Фото: buildersclub.com.ua

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє про відновлення прийому заяв на отримання пільгового кредиту – 3% річних – на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції (АТО) та/або учасників операції Об’єднаних сил (ООС).

Зазначається, що до держбюджету внесено зміни, що передбачають 14,6 млн грн на цю програму до кінця року. Половина коштів піде для пільгового кредитування ВПО, інша половина – учасників АТО/ООС.

Кредит надається на термін до 20 років, але не більше, ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. Кредит надається з розрахунку нормативної площі житла, що становить 21 кв. м загальної площі житла на одну людину та додатково 10,5 кв. м на сім’ю.

Розпорядником державних  коштів, виділених на надання пільгового кредиту є Міністерство розвитку громад та територій України та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитла). На регіональних сайтах останнього можна отримати більш детальну інформацію про пільгове кредитування і там же подати заявку на кредит і стежити за просуванням черги.

Торік пільгові кредити на житло за цією програмою отримали 198 сімей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!