В Україні власників електромобілів звільнили від сплати ввізного мита

1938 0
Верховна Рада України ухвалила законопроект, який скасовує ввізне мито на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами.
Фото: nissanusa.com, caranddriver.com, renault.co.uk, techinsights.com

Фото: nissanusa.com, caranddriver.com, renault.co.uk, techinsights.com

«За» законопроект №1647 проголосувало 233 народних депутатів.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою охорони навколишнього природного середовища, забезпечення енергетичної незалежності України, спрощення доступу українського населення до новітніх розробок та технологій, покращення якості та зменшення вартості пасажирських перевезень в Україні.  

Завданням законопроекту є створення передумов для зменшення вартості, а відповідно і популяризації електромобілів в Україні.

Читайте також: У Львові відкрили безкоштовну станцію зарядки для електромобілів

Водночас, ВР відмовилася підтримувати законопроект №1912, який передбачає тимчасове, до 1 січня 2020 року, звільнення від оподаткування ПДВ електромобілів, які ввозяться.

Джерело: Українська правда

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!