В Україні водіїв знову штрафуватимуть за перевантажені фури

812 0
Під час перевірки інспектори обов’язково повинні здійснювати аудіо-відео фіксацію своїх дій за допомогою бодікамер
Фото/ avtomir.ua

Фото/ avtomir.ua

Від сьогодні, 3 травня Укртрансбезпека поновлює здійснення контролю за дотриманням габаритно-вагових норм. Через закриття морських портів збільшилося навантаження на автошляхи в Україні. Під час моніторингу транспортних засобів упродовж квітня інспектори зафіксували системне недотримання визначених норм, що погано впливає на стан доріг та ускладнює рух автошляхами.

В Укртрансбезпеці зауважили, що під час виконання службових обов’язків інспектори обов’язково повинні здійснювати аудіо-відео фіксацію своїх дій за допомогою бодікамер.

Зазначається, що особливу увагу буде приділено автомобільній дорозі М-15 «Одеса-Рені». Зокрема, поблизу пункту пропуску «Маяки-Удобне» розпочне роботу пост габаритно-вагового контролю. Для забезпечення прозорої роботи на території посту встановлено камерами відеоспостереження.

Водії мають право знімати дії інспекторів під час зважування або під час оформлення матеріалів. Перевізники також можуть звернутися на лінію інформаційної підтримки Укртрансбезпеки (044) 334 43 04 щодня з 08:00 до 19:00 год.

Нагадаємо, що в Україні діють європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень та посилено адміністративну відповідальності за перевезення пасажирів і вантажів без необхідних документів. З максимальними значеннями параметрів транспортних засобів можна ознайомитися за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!