В Україні вперше збили ракету за допомогою застосунку «єППО»

961 0
Перше «бойове застосування» відбулося на півдні України.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Застосунок «єППО», призначений для повідомлень про вороже повітряне озброєння та його локацію, вперше допоміг збити російську ракету.

Джерело: член команди конструкторської групи «Технарі», яка є розробником застосунку, Геннадій Сульдін.

Перше «бойове застосування» застосунку «єППО» відбулося на півдні України.

«Калібр» летів на дуже малій висоті, завдяки особливостям рельєфа місцевості локаційно не спостерігався. Але декілька пильних громадян побачили бл*діну і відразу сповістили військових за допомогою застосунку "єППО". Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання, мали достатньо часу та без зайвих проблем, як на тренажері збили  «Калібр» з ПЗРК  «Ігла», – розповів співробітник конструкторської групи  «Технарі» Геннадій Сульдін.

Читайте також: рф посилила флот у Чорному морі підводним човном з «Калібрами»

Він зазначив, що система електронного виявлення повітряних цілей спрацювала саме так, як того хотіли розробники.

 «єППО» замислювалося саме як засіб відстеження низькозвучих дозвукових крилатих ракет, насамперед  «Калібрів». Загроза на кшталт  «Шахед» з'явилася набагато пізніше»,– додав він.

Зазначимо, застосунок «єППО» з'явився в Україні у жовтні цього року. З його допомогою очевидці можуть повідомити про переміщення ворожих повітряних цілей – ракет, безпілотників, літаків чи гелікоптерів. У програмі також можна повідомити про звук вибуху.

Нагадаємо, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!