В Україні ввели санкції проти російської мережі магазинів MERE

902 0
Санкції запровадили також проти 237 осіб, які причетні до організації виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях України.
Фото: MERE

Фото: MERE

Рада національної безпеки і оборони запровадила обмежувальні санкції до  до російської мережі магазинів MERE. Про це під час брифінгу сьогодні, 15 жовтня, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Він зазначив, що після сьогоднішнього засідання РНБО компанія MERE не має права працювати в Україні. Наразі єдиним містом, де це працює ця мережа, є Біла Церква Київської області. 

В СБУ уточнюють, що вводять санкції ще до п’яти осіб та шести компаній. 

«За рекомендацією СБУ, економічні санкції буде запроваджено ще до 5 фізосіб і 6 компаній. Всі вони так чи інакше пов’язані з російською компанією, яка володіє торговою мережею супермаркетів», – йдеться у повідомленні. 

РНБО також запровадила санкції проти 237 осіб, які причетні до організації виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму та в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Додамо, що 14 червня цього року стало відомо про те, що мережа MERE планує відновити роботу свого магазину в Миколаєві, який закрили у 2020 році, а також планує відкрити ще 40 магаизнів у всій Україні до кінця року. 

Довідково

MERE – мережа власників російської мережі «Світлофор», яка належить бізнесменам з Красноярська Сергію та Андрію Шнайдерам. Мережа позиціонує себе з низькими цінами в порівнянні з конкурентами.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!