В Україні з'явився південноафриканський штам коронавірусу. У чому його небезпека

8731 0
Відмінність цього штаму у тому, що інкубаційний період зменшений до 1-3 днів, вірус заражає утричі більше людей, переважно молодих.
Фото: L N for unsplash

Фото: L N for unsplash

В Україні зафіксували південноафриканський штам коронавірусної інфекції, який є небезпечнішим за інші штами. Про це повідомив сьогодні на брифіну міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Стало відомо, що спричинило нову хвилю Covid-19 в Україні

За його словами, цей вірус уражає утричі більше людей, він має інкубаційний період в 1-3 дні.

«У нас сьогодні панує британський штам вірусу. Він зафіксований на всій території нашої країни. Під час останніх досліджень за кордоном, ми відправляємо відповідні зразки, виявили і південноафриканський штам»– повідомив міністр.

Відмінність цього штаму, розповів Максим Степанов, у тому, що інкубаційний період зменшений до 1-3 днів, він є більш заразним  заражає утричі більше людей, переважно молодих.

«Тому, будь ласка, дотримуйтесь карантинних обмежень, уникайте скупчення людей»– закликав міністр.

Читайте також: Україна отримала підтвердження про постачання мільйона вакцин Pfizer

Нагадаємо, що південноафриканський штам коронавірусу виявили наприкінці 2020 року. У Pfizer заявили, що їхня вакцина, ймовірно, ефективна проти нових мутованих штамів, виявлених у Південній Африці та Великій Британії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!