Україна

В Україні вийшов новий мультфільм про міста, які постраждали від рф

555 0
У коротких епізодах ідеться, зокрема, про історичні пам’ятки в контексті сучасної реальності.
Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

В Україні вийшов мультсеріал під назвою «Україна. Нескорені міста. Правдива історія». Він розповідає дітям про героїчні українські міста. Його транслюють на телеканалі «ПЛЮСПЛЮС». Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

У коротких епізодах ідеться, зокрема, про історичні пам’ятки в контексті сучасної реальності, що створює паралель між минулим і сьогоденням.

У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи малечі зануритись у захопливий світ української історії та відчути героїзм минулого. У другій частині, у легкій і доступній для дітей формі, уникаючи чутливих зображень, показано реалії шкоди, заподіяної українським містам і культурним пам’яткам.

Читайте також: «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом

Проєкт призначений для дітей віком від 6 до 12 років, а також для батьків, вчителів і всіх, хто прагне навчити молодше покоління цінувати культурну спадщину та пам’ятати історію України.

Нагадаємо, що комікс про борщ намалювала львівська ілюстраторка Софія Сулій, а текст створила письменниця Євгенія Кузнецова. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!