Україна

В Україні визначили переможців Шевченківської премії

1127 0
Переможці додаткового конкурсу разом із цьогорічними переможцями третього туру будуть оголошені всі разом 22 травня.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Комітет із Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив переможців відповідної премії у номінаціях «Література», «Публіцистика, журналістика», «Літературознавство і мистецтвознавство», «Музичне мистецтво», «Кіномистецтво». 

«Комітет,  керуючись відповідним порядком, 15 лютого 2023 року провів засідання та голосування, що визначило переможців у номінаціях… За результатами конкурсу Комітет вчасно підготував і вніс президентові України подання про присудження Національної премії та проєкт відповідного указу президента України»– йдеться в повідомленні.

Читайте також: Поетесу Маріанну Кіяновську висунули на Шевченківську премію

Перелік переможців:

  • Калитко Катерина Олександрівна, поетеса – за книгу поезій «Орден мовчальниць»
  • Компаніченко Тарас Вікторович, Бережнюк Максим Павлович, Данилейко Северин Володимирович, Крисько Ярослав Андрійович, Охрімчук Сергій Михайлович, виконавці гурту «Хорея Козацька» – за авдіоальбом «Пісні Української революції»
  • Назаренко Михайло Йосипович, літературознавець – за книгу «Крім «Кобзаря». Антологія української літератури. 1792-1883» у двох частинах
  • Портников Віталій Едуардович, журналіст – за публіцистичні статті та виступи останніх років
  • Цілик Ірина Андріївна, режисерка – за документальний фільм «Земля блакитна, ніби апельсин»
 
Додамо, що переможці додаткового конкурсу разом із цьогорічними переможцями третього туру, вже визначеними Комітетом 15 лютого, будуть оголошені всі разом 22 травня, в день перепоховання Кобзаря.
______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!