В Україні заблокували 24 рейтингові канали для власників супутникових антен

13792 12
Це 1+1, Інтер, СТБ, Новий канал та інші.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Від сьогодні, 28 січня, українці, які користуються супутниковими антенами, втратять можливість переглядати 24 українські канали, якщо не уклали договір із одним з двох офіційних провайдерів супутникового телебачення.

До переліку каналів, що стануть платними, увійшли найрейтинговіші, кінцевими власниками яких є компанії, пов'язані із Ігорем Коломойським, Дмитром Фірташем, Віктором Пінчуком та Рінатом Ахметовим. Серед них 1+1, Інтер, СТБ, ICTV, Новий канал, ТРК Україна, ТЕТ, НТН. Також платними будуть різні розважальні, пізнавальні та дитячі канали.

Близько 40 українських каналів залишаться у відкритому доступі. Це, зокрема, суспільний мовник UA Перший, державні канали Рада і Культура, регіональні канали, а також інформаційні: Прямий, 5 канал, Еспресо ТБ, NewsOne, 112 канал, ZIK. Також у вільному доступі залишаться іноземні канали, зокрема російські.

До 28 січня користувачі супутникових антен мали під'єднатися до двох офіційних провайдерів – Viasat або Xtra TV. Більшість супутникових антен, що встановлювали раніше, можуть приймати сигнал, але щоб дивитися закодовані канали, потрібно придбати інший тюнер вартістю понад 1000 гривень або сплачувати щомісячну орендну плату провайдеру. Пристрій потрібно активувати, звернувшись до кол-центру офіційного оператора супутникового телебачення.

Читайте також: Більшість українців дізнаються новини через телебачення. Результати опитування

Щомісячна плата за перегляд кодованих каналів становитиме від 69 до 250 грн, у залежності від обраного пакету. Утім, ціни можуть змінюватися.

Провайдер Viasat Україна до 2016 року був підрозділом шведського телевізійного супутникового провайдера Viasat. Його власником була медіа корпорація Modern Times Group (MTG).

Потім Viasat Україна придбала медіагрупа 1+1 media Ігоря Коломойського. Ще через рік кінцевим власником став Олександр Ткаченко, нинішній депутат парламенту від партії «Слуга народу» і почесний президент 1+1 media.

Щодо XtraTV, то з 2015 року власником компанії є Медіа Група Україна Ріната Ахметова. Це міжнародний бренд платного цифрового супутникового телебачення, який стартував у вересні 2011 року і першим запустив на ринку України послугу супутникового телебачення на умовах передплати.

Утім, споживачі телебачення можуть дивитися лише ті канали, що будуть у вільному доступі або користуватись кабельним телебаченням. Також телепрограми можна дивитись онлайн. Ще однією альтернативою є цифрове телебачення Т2, але тут потрібно мати приймач або сучасний телевізор.


Читайте також:
15 Лютого, 2020 18:31
Олеся Спомагати олігархів ! За що ? Крутили одне і те саме по колу ! За це ще й платити ! ? Ха-ха-ха! Хто купив , той повний лох!
4 Лютого, 2020 21:11
Антон 2 Українці не платять за спутнікове телебачення
!!!!! Самі ще й розблокують
30 Січня, 2020 18:05
Бандера Українці не платіть за спутнікове телебачення
30 Січня, 2020 18:03
Бандера Українці не платять за спутнікове телебачення
29 Січня, 2020 21:38
Іван Це просто нісенітниця, вони зробили всі канали платними,навіщо!?,Ніхто за це платити не буде, суджу по собі, я телебачення дивлюся рідко, все є в інтернеті, даю 100 процентів що ніхто платити не буде всі перекинуться на російські канали,вони скоро на дихання покладуть плату...
29 Січня, 2020 19:06
Сергій Зате всі російські показують, які гонять таку х**ню,разом з тими нашими політиками які їздять на їхнішоу!
29 Січня, 2020 15:40
Василина Забрати в людей можливість дивитись українське.Де Ваша совість ? Комунальні послуги оплати , тепер ще й телебачення платне.Подумайте хоч трохи про людей , а не про те як ще їх обдерти .Цікаво , якщо знайдеться продавець повітря , скільки воно буде коштувати ? Схаменіться !!!!!!!!!
29 Січня, 2020 12:47
Ппп Всерівно з рейтингових в нерейтинго
ві
28 Січня, 2020 17:02
Влад Цікаво, а за що платити? За 1/3 реклами із всього контенту, за сам гівняний контент чи за все разом?)
28 Січня, 2020 16:10
Василь Від сьогодні українці переходять на російську пропоганду.
Коли вже нажеетись???
28 Січня, 2020 15:07
ого РЕЙТИНГОВІ ПОМИЇ---КУПУЙ ЗА ГРОШІ!!!
28 Січня, 2020 12:22
666 ... най заблокують оте рейтингове на якомога довше ... назавжди ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!