В Україні зафіксували новий рекорд споживання електроенергії. У чому причина

757 0
Причиною в «Укренерго» вказують аномальну спеку та активне використання кондиціонерів.
Умовне фото

Умовне фото

Національна енергетична компанія «Укренерго» зафіксувала найбільший максимуму споживання в енергосистемі за всі вихідні літа – у суботу, 5 серпня. Про це повідомила пресслужба компанії.

Споживання в суботу, порівняно з попередніми вихідними було вище на 10,7%. Для енергосистеми це потужність понад 5 теплових енергоблоків, які мали додатково включитися.

Максимум споживання був на 1,5% вищий, ніж у робочий день п’ятниці, що нетипово для вихідних. Причиною в «Укренерго» вказують аномальну спеку та активне використання кондиціонерів. 

«Таке високе споживання - суттєве навантаження на енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Львів'ян просять зменшити споживання світла

Споживачів вкотре закликали ощадливо споживати електроенергію:

  • охолоджувати приміщення не нижче 23˚С;

  • вимикати потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;

  • переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;

  • вимикати світло, коли виходите з приміщення.

Нагадаємо, що в «Укренерго» пояснюють, що не можуть спрогнозувати ймовірність блекаутів або відключень узимку, оскільки це залежить від російських атак, але запевняють, що ретельно готуються до «найгіршого сценарію». 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!