В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу

12368 1
Його виявили у чоловіка з Чернівців.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

В Україні зафіксували перший випадок захворюваності на коронавірус. Про це під час брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Як правильно користуватися антисептиком

Його виявили у чоловіка з Чернівців, який разом із дружиною приїхав до Чернівецької області після подорожі до Італії. На українському кордоні в них перевірили температуру, симптомів спочатку не було. Вони були вдома на самоізоляції, а 29 лютого у чоловіка виникли додаткові симптоми, схожі на коронавірус. За ним виїхала спеціальна швидка і доставила до інфекційної лікарні.

«Ми почали працювати з контактними особами. Контактних осіб не багато. Ці люди перебувають у режимі самоізоляції. Дружина хворого теж залишається вдома, у неї жодних симптомів немає. Аналіз на коронавірус у неї взяли. Дуже добре, що ці люди дотримувалися порад, і після повернення з Італії перебували на самоізоляції і не зустрічалися зі своїми близькими. Вони були самоізольовані у своїй квартирі», – сказав Віктор Ляшко.

В Україні на коронавірус перевіряють ще чотирьох людей. Ще четверо українців залишаються хворими поза межами держави: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася

Загалом у світі до 3 березня виявили понад 90 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у 73-х країнах світу, з них понад три тисячі – летальні. Повністю одужали вже 48 тисяч людей.

Читайте також: Як часто треба мити руки. Роз'яснення МОЗ

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Попередні тести коронавірусу в них не виявили. Обсервація закінчується в четвер, 5 березня.

Водночас у Європі фіксують випадки захворювання на коронавірус, зокрема в Білорусі, Чехії, Португалії, Німеччині, Франції, Іспанії, Великій Британії, Хорватії, Австрії, Росії, Фінляндії, Швеції, Ізраїлі, Румунії. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії та Китаю, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
3 Березня, 2020 12:28
так ДЕ ІНДЕКСАЦІЯ ПЕНСІЙ ЗЕлупо? крадія пенсій злодія зеленського з його братаном парашенком негайно саджай-те довічно на нари, а краще булоби відразуж і закулявлобити цих злочинців-крадунів пенсій на місці щоби іншим неповадно було красти пенсії!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!