В Україні запрацює сервіс, який сповіщатиме про перегляд особистих даних українців

933 0
«Трембіта» – це система, в якій державні реєстри обмінюються даними між собою, вона функціонує з 2020 року.
Застосунок "Дія"

Застосунок "Дія"

Невдовзі в Україні запрацює сервіс, за допомогою якого можна буде дізнатися, хто переглядає особисті дані. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Революційна постанова Уряду. Незабаром зможете дізнаватися, хто переглядав ваші особисті дані. Кожен випадок фіксуватиметься в «Трембіті», а вам надходитиме пуш-сповіщення в «Дії», що певний державний орган запитував персональні дані», – написав він.

Читайте також: У Мінцифри пояснили, чи можуть надходити повістки через «Дію»

За його словами, що «Трембіта» – це система, в якій державні реєстри обмінюються даними між собою, вона функціонує з 2020 року. 

«Завдяки системі ви отримуєте якісні онлайн-послуги в «Дії». Без черг та збору купи папірців», – додав Федоров.

Нагадаємо, що сервіс «Дія» відкрив запис на бета-тест обміну 5 старих ламп на 5 нових – енергоощадних. Долучитися можуть громадяни України віком від 18 років за посиланням.

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!