В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо утеплення фасадів

3997 0
Нові норми дозволять економити 15% тепла щороку.
Фото: afisha.ternopil.ua

Фото: afisha.ternopil.ua

1 грудня набули чинності нові Державні будівельні норми щодо фасадної теплоізоляції. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник керівника Міністерства регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Як зміняться новобудови Львова з новими будівельними нормами

За його словами, ці норми при проектуванні дозволять заощаджувати до 15% тепла щорічно, а також збільшать термін експлуатації будівель.

«За умови термомодернізації 3% будівель щороку вцілому для України економія може становити близько 3 млрд гривень», – написав Лев Парцхаладзе.

У нових ДБН прописані основні вимоги до проектування конструкцій зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією (теплотехнічні показники, несуча здатність конструкцій та інше), вимоги до забезпечення їхньої експлуатаційної придатності, контролю якості тощо.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні набрали чинності оновлені державнібудівельні норми, які стосуються забудови території, вулиць і доріг населених пунктів, дошкільних навчальних закладів та шкіл.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!