В Україні запровадять нові способи збирання сміття

1818 0
У Міністерстві регіонального розвитку підготували нові Державні будівельні норми щодо планування та забудови територій.
фото: keywordteam.net

фото: keywordteam.net

У Міністерстві регіонального розвитку оновлять Державні будівельні норми (ДБН) щодо планування та забудови територій для покращення системи збору віходів у будинках. Про це повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Ми унормували можливість використання сучасних рішень з організації цих процесів – проектування підземного та вакуумного (пневматичного) способів збирання сміття. Це те, що успішно працює в Європі та інших цивілізованих країнах світу», – написав він.

За його словами, підземний спосіб передбачає розміщення відходів не на вулицях, а у спеціальних контейнерах під землею. При цьому ця система направлена на роздільний збір відходів.

Читайте також: В Україні визначатимуть дозволену висоту будинків за кількістю населення

Вакуумний або пневматичний спосіб стосується житлових будинків. Такий спосіб змінить сміттєпроводи, які існують у будинках сьогодні. Оновлений ДБН щодо планування та забудови територій вже затверджений і буде опублікований найближчим часом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!