В Україні запровадили монетизацію пільг на проїзд

3816 0
Розмір щомісячної виплати затверджують обласні та Київська міська державна адміністрація протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, інформує «112 канал».

Монетизація пільг - це заміна натуральних пільг грошовими компенсаціями, якими люди можуть розплачуватися за отримані послуги. Розмір щомісячної виплати затверджують обласні та Київська міська державна адміністрація протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови. Їхній розмір визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок. Фінансуватимуть витрати на це за рахунок місцевих бюджетів.

Читайте також: У Львові приватні перевізники скасовують пільги на проїзд пенсіонерам

Для осіб, які мають право на кілька пільг, призначається щомісячна готівкова виплата найбільшою з них. Розмір таких виплат не враховується при розрахунку загального доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги. Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір виплат збільшується на 20%.

Для осіб з інвалідністю 1-ї, 2-ї групи та дітей з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах, закладах загальної середньої та професійної освіти, розмір виплати подвоюється.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!