В Україні запустили благодійні SMS. Як це працює

5466 0
Зараз є активними 11 благодійних номерів.
Фото: ProZak.info

Фото: ProZak.info

В Україні запрацювали благодійні SMS, які дають змогу переказувати гроші в благодійні організації за допомогою звичайних повідомлень. Про це на своєму Facebook повідомила засновниця благодійного фонду «Клуб Добродіїв» Марія Артеменко.

Зазначається, що закон, який дозволяє благодійні SMS, був ухвалений раніше, але запрацював лише цього тижня. Зараз в Україні вже є 11 активних номерів, куди можна надіслати гроші.

Щоб зробити пожертву, потрібно відіслати повідомлення з будь-яким текстом на один із обраних номерів. Система автоматично переказує гроші у благодійні організації.

Номери для благодійних смс:

88088 – Фонд «Таблеточки», благодійний фонд, який захищає інтереси онкохворих дітей в Україні.

88007, 88001, 88002 – Українська Біржа Благодійності, перша в Україні незалежна загальнонаціональна соціальна інфраструктура онлайн-благодійності.

88070 – СОС «Дитячі Містечка Україна», підтримка родин у складних життєвих обставинах та сприяння створенню сімей для дітей-сиріт.

88077 – Благодійний фонд «Запорука», допомога важкохворим дітям України.

88000 – «Твоя опора», допомога важкохворим дітям і сиротам.

88010, 88011, 88012 – Caritas Ukraine, гуманітарна неурядова організація яка надає допомогу потребуючим, незалежно від релігії, національності або соціального статусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!