В Україні завершився останній етап пільгового розмитнення євроблях. Які штрафи

1050 0
Усі, хто порушує строки та/або умови ввезення авто особистого користування у режимах транзиту чи тимчасового ввезення, мають нести адмінвідповідальність,
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

8 лютого завершився період дії спрощеного митного оформлення та оподаткування вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією. Загалом, за даними Державної митної служби, оформили понад 88 тис. таких транспортних засобів, а до Держбюджету України сплатили понад 3 млрд грн.

Лідерами серед митниць за кількістю оформлених авто стали:

  • Закарпатська митниця – 15 195 авто
  • Київська митниця – 11 084 авто
  • Одеська митниця – 10 471 авто
  • Івано-Франківська митниця – 6 027 авто
  • Чернівецька митниця – 5 636 авто

 

Так, від учора, 9 лютого, усі, хто порушує строки та/або умови ввезення транспортних засобів особистого користування у режимах транзиту або тимчасового ввезення, мають нести адміністративну відповідальність, встановлену Митним кодексом України.   

Читайте також: На Львівщині викрили схему вимагання хабарів з власників «євроблях»

Які передбачено штрафи?

Якщо патрульний зупинить нерозмитнений автомобіль, він випише штраф 8 500 грн і передасть інформацію про порушника митникам, які оформлять штраф 170 000 грн. Власник автомобіля отримає відповідну інформацію поштою, за адресою реєстрації. Порушникам також загрожує накладення арешту на рахунки і майно.

Нагадаємо, що 7 лютого почалися рейди патрульної поліцїі та державної виконавчої служби Львові з пошуку тих водіїв, які мають заборгованості зі сплати штрафів, аліментів, комунальних та інших платежів. У них вилучатимуть автомобілі, а моніторить це система «Безпечне місто». Так, за 34 несплачені штрафи напередодні авто вилучили в подружжя у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!