В Україні змінили час осіннього призову до війська. Деталі

2372 0
1 жовтня в Україні стартував осінній призов, який мав поповнити лави української армії на 11 тис. військовослужбовців. Перші призовники вже отримали повістки. Однак згодом Президент України переніс початок призову на 1 листопада.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

Причиною для перенесення початку призову стало проведення місцевих виборів в Україні, які мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

«Згiдно зi статтею 3 пунктом 7 Закону України «Про мiсцевi вибори» вiйськовослужбовцi строкової служби не мають права голосу на мiсцевих виборах. Тому задля того, щоб до мiсцевих виборiв 25 жовтня залучити бiльшу частину електорату, було прийнято рiшення перенести осiннiй призов на мiсяць. Таким чином тi, хто вже незабаром буде проходити вiйськову службу, зможуть проголосувати. Тепер часовi рамки осiннього призову такi – вiд 1 до 30 листопада», – розповів полковник Олександр Поронюк, керiвник Захiдного регiонального медiа-центру Мiнiстерства оборони України.

Читайте також: Хто піде до армії. 6 фактів про призов

Нагадаємо, що під час осіннього призову на військову службу відправлять 11006 новобранців. З Львівської області заплановано призвати 620 осіб. Це третій показник по Україні після Дніпропетровської (1094 особи) та Харківської (648 осіб) областей.

Призову пiдлягають чоловiки вiком вiд 20 до 27 рокiв. Термiн проходження строкової служби для чоловiкiв, якi мають вищу освiту, – 12 мiсяцiв, без вищої освiти – пiвтора року.

Джерело: Експрес

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!