В Україні змінили умови надання «теплих» кредитів. Інфографіка

5097 0
Кабінет Міністрів України прийняв нововведення до програми «теплого» кредитування.
фото: ecotown.com.uа

фото: ecotown.com.uа

На офіційному сайті Кабінету Міністрів України опубліковали зміни до чинної програми «Теплі кредити», які були прийняті ще 27 липня (постанова Уряду № 589). Зміни стосуються лише розміру відсотків суми кредиту, який відшкодовується державою для фізичних осіб, незалежно від отримання ними субсидії, – пише EcoTown.

Відповідно до нововведень, фізичні особи зможуть брати кредити на енергозберігаючі заходи та матеріали з відшкодуванням державою суми кредиту у розмірі 35 % (але не більше, аніж 12 тисяч гривень за одним кредитним договором), замість 30% (не більше, аніж 14 тисяч гривень за одним кредитним договором), незалежно від того, чи отримують такі фізичні особи субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, чи ні.

Додамо, раніше діяла норма, що відшкодування для фізичних осіб, які отримують субсидію, становить 70 % від суми кредиту. Якщо ж «теплий кредит» буде брати ОСББ, власники квартир, які отримують субсидію, мають право на відшкодування державою 70 % суми кредиту (але не більше, аніж 14 тисяч гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором).

Кредитні зобов’язання, які були взяті позичальниками до набрання чинності змін до постанов, будуть виплачуватися згідно з Порядком, що діяв на час отримання кредиту.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!