В Україні знову контролюватимуть заборону куріння в кафе

713 0
Держпродспоживслужба знову пильнуватиме курців-порушників у кафе, барах і ресторанах.
Умовне фото

Умовне фото

Держпродспоживслужба у квітні відновила контроль за дотриманням заборони куріння у приміщеннях кафе, барів і ресторанів. Про це повідомляє «Укрінформ»

У квітні 2023 року набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України, який визначає перелік підстав для здійснення позапланового державного контролю у сфері антитютюнового законодавства під час воєнного стану.

Зокрема, до цього переліку підстав увійшли:

  • самостійне звернення субʼєкта господарювання;

  • доручення прем’єр-міністра України;

  • звернення фізичної особи.

«Відтепер у Держпродспоживслужби стане більше можливостей притягувати до відповідальності недобросовісних власників кафе, барів та ресторанів, які з тих чи тих причин не стежать за дотриманням антитютюнового законодавства», — розповів головний спеціаліст відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби Юрій Сахно.

За його словами, у разі порушення антитютюнового законодавства відповідальність для закладів ресторанного господарства за куріння в приміщенні становить від 1000 до 10 тисяч гривень за кожне порушення. З 11 липня 2023 року такий штраф становитиме 3000 грн за перше порушення впродовж року та 15 тисяч грн — за кожне наступне.

Нагадаємо, у березні минулого року уряд наклав заборону на перевірки дотримання антитютюнового законодавства.

Нині Держпродспоживслужба знову пильнуватиме курців-порушників у кафе, барах і ресторанах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!