В Україні зросла вартість первинної реєстрації авто

2348 0
Йдеться про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування за першої реєстрації легкових автомобілів.
Photo by Zakaria Zayane on Unsplash

Photo by Zakaria Zayane on Unsplash

Через те, що з 1 січня 2022 року в Україні збільшили прожитковий мінімум і всі пов'язані з ним платежі, зросла вартість первинної реєстрації автомобілів. Йдеться про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування за першої реєстрації легкових авто. Про це повідомляє пресслужба головного сервісного центру МВС.

Так, прожитковий мінімум для працездатних громадян України зріс на 88 грн і становить 2481 грн, а сума внеску залежатиме від вартості автомобіля.

Читайте також: Рада збільшила штрафи за перевищення швидкості та водіння напідпитку

Приміром, якщо ціна на транспортний засіб не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму (409 365 грн), то збір становить 3%. Якщо вартість об'єкта оподаткування варіюється від 165 до 290 розмірів прожиткового мінімуму (409 365 – 719 490 грн) – розмір збору зросте до 4%. Водночас, коли ціна машини перевищить 290 розмірів прожиткового мінімуму, то власник повинен буде сплатити до бюджету 5% цієї суми.

Додамо, що збір на обов'язкове державне пенсійне страхування стягується лише за першої реєстрації легкових автомобілів. У разі перереєстрації машини його сплачувати не потрібно.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!