В українських підручниках з’явиться історія Криму

2170 0
У шкільну програму історії України включили основні епізоди з життя кримськотатарського народу. Незабаром вони з’являться і в підручниках.
Фото: dec-edu.com

Фото: dec-edu.com

«Нова шкільна програма, яка опрацьована, зокрема, за участі Українського інституту національної пам'яті, досить щільно інтегрувала кримські сюжети в українську історію. Ми сподіваємся, що найближчим часом ця програма трансформується вже в тексти підручників і українські учні будуть вивчати історію Криму разом з історією України», - повідомив очільник відомства Володимир В'ятрович, пише Укрінформ.

До роботи активно залучають істориків, які адаптують нововведення для учнів та вчителів і визначають найбільш важливі для вивчення сторінки історії Криму. «В підручниках історії України незабаром з'являться, - це вже є в програмі, - всі ключові сюжети історії Криму, кримськотатарського народу. Вони будуть інтегровані в сучасну програму історії України. І ми, історики, терміново вирішуємо сьогодні цю проблему для вчителів», - пояснила науковець Гульнара Бекирова.

Нагадаємо, старшокласникам хочуть у 2 рази зменшити кількість обов’язкових предметів. Міністерство освіти й науки планує скорочення переліку обов’язкових предметів у старшій школі з 22-х до 9-ти. Також однією з новацій, що, як планується, буде впроваджена з 2018 року, є створення інтегрованих профільних предметів. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!