В українських школах вивчатимуть новий предмет. Що про це відомо

3179 0
Пілот проєкту запустять у вересні.
Фото умовне

Фото умовне

В українських школах учні замість предмету «Захист Вітчизни» тепер вивчатимуть дисципліну «Захист України». Пілот проєкту запустять у вересні в різних областях країни. Про це повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий.

«Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит (і від учнів, і від учениць). Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни –– реалізовуватимемо у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована», — зазначив міністр.

Читайте також: Стало відомо, в яких львівських школах ще є місця для зарахування в перший клас. Перелік

За його словами, щоб пілот відбувся успішно, у школах проведуть навчання для вчителів. Для цього залучать до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема, йдеться про тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму.

У МОН додали, що «Захист України» буде обов’язковим для вивчення у 10-11 класах. Його мета – надати учням знання та уміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, що у Львівській громаді є близько 200 вакансій вчителів. Відтак, педагогів бракує у 29 школах міста. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!