В Україну завезли отруйні мандарини. Що відомо

3254 0
В мандаринах виявили небезпечну отруйну речовину – диметоат.
Умовне фото

Умовне фото

До України потрапили небезпечні мандарини, привезені з Єгипту. В мандаринах виявили небезпечну отруйну речовину – диметоат. Про це повідомила Держпродспоживслужба у Львівській області.

Небезпечні для здоров'я людей єгипетські мандарини потрапили в Україну та Грецію. Греки виявили, що вміст пестициду диметоат у цитрусових перевищує допустиму норму у 33 рази. Зауважимо, що у Греції ці мандарини не допустили до продажу в магазинах, супермаркетах і на ринках.

Чим небезпечний диметоат

Диметоат – це органофосфатний інсектицид, який використовується для боротьби з шкідниками в сільському господарстві та інших галузях. При потраплянні його до організму через рот, пори шкіри або при вдиханні, у людини можуть виникнути діарея, нудота, пітливість, розмитість зору, утруднене дихання.

Якщо організм піддається регулярному впливу диметоату, то у людини можуть спостерігатися дезорієнтація, дратівливість, погіршення пам’яті та концентрації, кошмарні сни, проблеми з мовленням і навіть розлад серцево-судинної системи.

Деякі дослідження показують, що диметоат може мати й карциногенний потенціал, тобто збільшує ризик розвитку ракових захворювань. Якщо у вас є підозра на отруєння диметоатом, потрібно звертатися до лікарів.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!