В Україну з-за кордону повернулися 80 тисяч людей

1202 0
Більшість з них – чоловіки.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

За 5 діб відбиття російської агресії в Україну повернулося майже 80 тисяч наших співвітчизників, з яких більшість – чоловіки. За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, тільки на Львівщину приїхали понад 26 тисяч чоловіків віком від 18 до 60 років.

«Вони готові вступати до тероборони та української армії. Також Львівщина за цей мобілізувала понад 12 тисяч осіб, які пішли на фронт», – каже він під час брифінгу сьогодні, 2 березня.

Читайте також: У Львові та області розселили вже 38 тисяч переселенців

Прикордонники нагадують, що усі пункти пропуску на західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Перевірки та пропускні операції максимально спрощені, мінімізовано перелік документів, які необхідно мати з собою при виїзді з країни. Прикордонники і митники суміжних країн також максимально спростили пропуск на свою територію.

Нагадаємо, що черги на кордонах також помаленьку спадають. Зокрема, зараз у пунктах пропуску в Раві-Руській, Шегині фіксують від 300 до 400 машин. Водночас Держприкордонслужба не випускає за межі України чоловіків віком від 18 до 60 років. Такі обмеження діятимуть на період воєнного стану в країні.

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!