В уряді обіцяють збільшити виплати при народженні чи усиновленні дитини

1082 0
Розмір допомоги збільшать уже з 1 січня 2022 року
ФОТО: EDLABANDI.COM

ФОТО: EDLABANDI.COM

Уряд погодив проєкт закону, відповідно до якого розмір державної підтримки при народженні або усиновлені дитини пропонують збільшити до 50 тисяч грн. Про це йшлося на засідання Кабміну сьогодні, 26 травня.

Читайте також: За які медпослуги пацієнтам доведеться платити. Роз’яснення НСЗУ

Як повідомляє Громадське, розмір допомоги збільшать уже з 1 січня 2022 року. Тепер його має ухвалити парламент. Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль переконує, що збільшувати розмір допомоги будуть і у наступні роки, зважаючи на показник інфляції.

Так, із 1 березня 2023 року і щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру виплат при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень у порівнянні з груднем попереднього року).

«Звичайно, що збільшення виплат, це лише частина стратегії підтримки молодих родин. Паралельно з цим ми будемо покращувати якість медицини для дітей, будувати нові дитячі садочки, школи, дамо можливість молодим родинам придбати власне житло в межах програми пільгової іпотеки», — обіцяє Шмигаль.

Читайте також: Як народжують львів'янки. Репортаж із пологового

Наразі розмір допомоги становить 41 280 гривень, з яких 10 320 гривень (25%) виплачують одразу, а решту – протягом наступних 36 місяців.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України у червні торік скасував процедуру закупівлі «пакунків малюка» для українських родин через скарги учасників закупівлі. Тоді Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість «пакунку малюка» породіллям мали видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку. Після цього Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав уряд перезапустити пакунок малюка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!