В уряді оприлюднили календарний план вакцинації українців від Covid-19

1635 0
Водночас західні експерти не пророкують Україні успішної вакцинації в найближчі кілька років.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Вакцинування українців має розпочатися у лютому. В уряді сьогодні оприлюднили календарний план вакцинування на цей рік. 

Спочатку у лютому-березні провакцинують 367 тисяч медиків стаціонарів, де лікують хворих із коронавірусом та військових ООС, у квітні-травні провакцинують 1,9 млн осіб із групи ризику (80+ та працівників первинної медичної допомоги), у травні-червні щеплення отримають 363 тисячі інших медиків, у червні-липні вакцинацію проведуть для 2,9 млн українців віком 70-79 років.

640 тисяч працівників державної безпеки вакцинуватимуть у липні-серпні, українців віком 60-64 років (2,8 осіб) – у жовтні-листопаді та всі інші категорії (1,7 млн українців) отримають вакцину у грудні.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів доз.

Читайте також: 2023 рік чи пізніше. Версії світових аналітиків та уряду про терміни вакцинації в Україні

Нагадаємо, вакцинацію проводитимуть на базі наявних кабінетів щеплень. Також планують створювати мобільні бригади з імунізації та залучати сімейних лікарів. Паралельно з безкоштовною вакцинацією триватиме вакцинування на комерційній основі сертифікованою та ліцензованою вакциною. Водночас західні експерти не пророкують Україні успішної вакцинації в найближчі кілька років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!