У яких містах опиниться львівське сміття, і що їм обіцяють натомість

4671 2
Приймати відходи зі Львова зголосилися 19 полігонів, на умовах, що міста, де вони знаходятьcя отримають додаткові кошти для свого розвитку.
фото: mistovechirne.in.ua

фото: mistovechirne.in.ua

Повний перелік полігонів, з якими укладатимуться угоди викладений у Меморандумі між Львівською ОДА, обласною та міською радами, міськрадами 19 міст області, де ці сміттєзвалища знаходяться. Загалом вони зможуть приймати близько 580 тонн сміття на добу - майже стільки щодня продукують львів’яни.

У додатку до меморандуму розміщено проект пропозицій від міст, що прийматимуть сміття. Він включає суми очікуваного фінансування на 2017-2018 і уже нараховує понад 207 млн грн на два роки. У 2017 році запланували виділити 100 млн. грн: 30 з обласного і 70 із міського бюджету Львова. 

Рекультивація полігонів

Провести відповідні роботи планують у Буську, Дрогобичі, Жидачеві, Перемишлянах, Старому Самборі, Сокалі та Червонограді. Містам для рекультивації потрібні суми від 200 тис. грн до 30 млн грн.

Будівництво полігону

Запланували у Великих Мостах, Золочеві та Радехові. На ці роботи просять від 10 до 30 млн грн кожне місто.

Борислав

Подав свої пропозиції на 18 млн грн. На ці кошти хочуть придбати екскаватор та спецтехніку «Кріт», реконструювати водопровідні мережі, капітально відремонтувати ліфти та дороги. 

Буськ

Просить 5 млн грн на закупівлю спецавтомобіля для збору сміття, реконструкцію дороги у Буську та Верблянах. 

Дрогобич

Заявили про протребу в 37,3 млн грн. Крім рекультивації полігону просять кошти на закупівлю спецтехніки: бульдозера, екскаватора та  двох автомобілів для збору сміття. 

Жидачів

Просить 3,6 млн грн на спецавто для збору сміття та бульдозер.

Миколаїв

На майже 27,5 млн грн планує переобладнати свій полігон для сміття: встановити сміттєсортувальну лінію, систему відеообладнання, ваги та освітлення, а також придбати грейдер, спецавто для збору сміття, побудувати систему для контролю якості підземних вод. 

Мостиська

Просять 1 млн грн на вуличне освітлення у с. Липники по вул.Шевченка та с. Стрілецьке по вул. Зеленій. Частину коштів планують витратити на огорожу для міського полігону. 

Новояворівськ

11,6 млн. грн. планують витратити на купівлю спецавто для збору сміття, доопрацювання проекту сміттєвого полігону. Половину коштів хочуть спрямувати на капремонт каналізаційного колектора та реконструкцію каналізації. 

Перемишляни

Крім проекту рекультивації полігону та самої рекультивації хочуть придбати спецавто для збору сміття. Загалом планують отримати 11,6 млн грн. 

Самбір

На 6 млн грн хочуть придбати сміттєсортувальну лінію, а ще 200 тис. грн витратити на облашутування міського парку. 

Старий Самбір

Планує відремонтувати дорогу до полігону та придбати трактор. На це разом із рекультивацією полігону просять 1,3 млн грн. 

Сокаль 

Загалом планує отримати 12,5 млн грн на поточний ремонт дороги Сокаль-Стоянів, придбання спецавто для збору сміття, бульдозера та сміттєсортувального комплексу. 

Червоноград

Заявив про потребу в 15 млн грн. Третина з них — на рекультивацію сміттєзвалища, ще 6 млн грн — на сміттєсортувальну лінію, а 4 млн грн — на заходи з розвитку міста. 

Міста Белз, Броди, Рава-Руська, Стрий свої запити поки не сформували. 

Як повідомляло Tvoemisto.tv, підписанням меморандуму планують вирішити проблему з вивезенням сміття зі Львова до того часу, поки місто не збудує сміттєпереробне підприємство. 

 

Підготувала Зоя Красовська

Фото авторки та з відкритих джерел


Читайте також:
24 Квітня, 2017 09:01
axab Отак потрібно працювати з дітьми, щоби ми не потонули в смітті:
[***]://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1796
21 Квітня, 2017 15:49
Оксана Сміття розвозять по області ,а Садовий замість того щоб займатися сортуванням сміття і сміттєпереробним заводом хоче втрачати гроші на трамвай до Арени Львів!Це що така нагальна проблема ,чи це дуже вигідно для мера закопати гроші в землю ? планується завозити 10 т сміття щодня у м.Белз(5000 жителів) .Це містечко прикордонне і стільки сміття його покриє повністю . А куди будуть возити сміття із Жовкви , Городка , які не мають своїх полігонів і користувались Грибовичами ? Дйсно хочуть завалити сміттям Раву Руську , Белз щоб мати міжнародний скандал
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!