Вакансій вдвічі більше, ніж безробітних. Ситуація на ринку праці на Львівщині

4663 0
Cередній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 11,8 тисяч грн.
Фото умовне / Jeriden Villegas

Фото умовне / Jeriden Villegas

За даними Львівського обласного центру зайнятості, станом на 1 серпня чисельність зареєстрованих безробітних, котрі користувалися послугами центру зайнятості з метою працевлаштування, становила 3780 людей, з них 2579 отримували допомогу з безробіття.

У січні-липні через службу зайнятості знайшли роботу 7553 особи, зокрема 5382 безробітних.

До тимчасової зайнятості залучили 252 безробітних, з них 232 взяли участь у громадських роботах. Ще 367 осіб виконували суспільно корисні роботи.

База вакансій у перші дні серпня поточного року складалася із 8,4 тисячі пропозицій працевлаштування, а середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 11,8 тисяч грн.

Читайте також: З яких країн цьогоріч на Львівщині реєстрували найбільше працівників

У січні-червні цього року 83 фірми і компанії у Львівському обласному центрі зайнятості отримали/продовжили строк дії дозволу на застосування праці 98 іноземних найманих працівників з 47 країн світу. Найбільше використовується праця громадян Туреччини (15), Вірменії (3), США (2), Азербайджану (2) та Еквадору (2). Окрім того, на Львівщині працюють прибулі з Індії, Німеччини, Данії, Нової Зеландії, Нідерландів, Румунії, Франції, Японії, Узбекистану та інші.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!