Вартість будівництва моста на Шевченка – Ковча подорожчала майже вдвічі

2822 0
Попередня вартість будівництва становила близько 25 мільйонів гривень
Фото: Карти Google

Фото: Карти Google

У серпні у Львові оголосять тендер на будівництво шляхопроводу, що сполучатиме вулиці Шевченка та Ковча. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець розповів Тvoemisto.tv, чому будівництво затягнулося на три роки.

Читайте також: Підрядник досі не почав будувати міст на Головатого – Сулими. Із ним можуть розірвати договір

«Досить довгий час виготовляли проєктно-кошторисну документацію і проходили експертизу. Департамент житлового господарства отримав уже експертний висновок і «Львівавтодор» визначили замовником цих робіт. Тендер із будівництва моста оголосять орієнтовно всередині серпня», – розповів Олександр Одинець.

Цього року із бюджету виділили 4 мільйони гривень. Загальна вартість об’єкта майже 40 мільйонів гривень.

«Сподіваємось, ситуація із наповненням бюджету налагодиться і ми отримуватимемо необхідне фінансування», – сказав посадовець.

За його словами, будівництво триватиме орієнтовно 10 місяців. Процес ускладнюється тим, що шляхопровід будується через діючу гілку залізничної колії, тому треба організовувати роботи таким чином, щоб мінімізувати перешкоди руху поїздів, пояснив чиновник.

Читайте також: Які вулиці Львова ремонтуватимуть у 2020 році. Перелік

Цей міст стане частиною розв’язки між вулицями Шевченка і Омеляна Ковча, яка зараз є доволі проблематичною і створює так зване пляшкове горло при пікових навантаженнях, наголошує Олександр Одинець. Також його будівництво дозволить у перспективі провести реконструкцію тут наявного шляхопроводу, який потребує реконструкції.

«Бо якщо не побудувати альтернативних шляхопровід і починати реконструкцію, тоді це фактично відріже такий мікрорайон як Рясне-1, Рясне-2 від центральної частини міста, і тоді треба буде об’їжджати через Городоцьку. Натомість при побудові альтернативного шляхопроводу ми спокійно зможемо закрити на реконструкцію цей другий міст», – розповів Олександр Одинець.

Нагадаємо, будівництво нового моста, що з’єднає вулиці Шевченка – Ковча, мали розпочати влітку 2017-го року.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!