Ватикан скасовує участь віруючих у всіх великодніх богослужіннях

1403 0
До великодньої неділі загальні аудієнції понтифіка і недільні благословення будуть транслюватися через інтернет і телебачення.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Ватикан, через загрозу поширення коронавірусу, скасовує участь віруючих у всіх великодніх богослужіннях Папи Римського Франциска, які пройдуть у квітні.

Також зазначається, що до великодньої неділі, 12 квітня, загальні аудієнції понтифіка і недільні благословення будуть транслюватися через інтернет і телебачення, повідомляє Reuters.

Ймовірно, такі обмеження триватимуть до 18 березня.

Служби Страсного тижня, які розпочинаються у Вербну неділю, ведуть до Великодня – найважливішого дня для католиків світу.

Читайте також: Що робити українцям, які не встигнуть повернутись в Україну до 17 березня. Роз'яснення МЗС

Вербна неділя, яка вшановує вступ Ісуса до Єрусалиму, зазвичай відбувається на площі Святого Петра, яка традиційно прикрашена оливковими деревами, а ті, хто в натовпі, тримають пальмові гілки.

Ще одна головна подія Страсного тижня – Хресна хода у Страсну п’ятницю відбувається навколо стародавнього Колізею.

Головними подіями є великодня недільна меса та благословення Папи двічі на рік «Urbi et Orbi» та послання з центрального балкона площі Святого Петра.

За останніми даними, кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла до 1441, а загальна кількість випадків захворювання збільшилася з 17 660 – до 21157.

Нагадаємо, уряди Литви, Естонії, Росії у зв’язку з поширенням коронавірусу запроваджують обмежувальні заходи. А Іспанії, Франції, Ізраїлю посилюють діючі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!