Велодоріжка на Куліша у Львові: «плюси» і «мінуси»

4546 0
У Львові на вулиці Куліша завершили багатомісячний ремонт дороги і облаштували тут велодоріжку. Поки що велосипедисти можуть їздити вулицею Куліша від вулиці Зернової до проспекту Чорновола, а смугу у зворотному напрямку – від проспекту Чорновола до вулиці Зернової – обіцяють завершити через два тижні. Tvoemisto.tv запитало у велоактивіста, наскільки важлива для веломережі Львова ця доріжка і чи зручно на ній їздити.
Фото Ореста Олеськіва з групи "Дайте пройти"

Фото Ореста Олеськіва з групи "Дайте пройти"

Велоактивіст Орест Олеськів розповів: «Велоінфраструктура на вулиці Куліша є важливою ланкою маршруту з північних районів Львова до центру міста. Добре, що в напрямку до центру зроблено захищену бордюром велосмугу. Завдяки такому рішенню не буде виникати конфліктів з пішоходами, велосипедисти захищені від автомобілів, а машини там не можуть запаркуватись».

Натомість в напрямку від центру велодоріжку зроблено на тротуарі.

«Враховуючи, що скоро на вулиці Під Дубом відкриється великий торговий центр, на Куліша очікується інтенсивний пішохідний рух, це спричинить постійний конфлікт з пішоходами, схожий до того, що ми можемо спостерігати на Січових Стрільців. Також якісь асфальту є не дуже добра, він покладений хвилями, що не дуже комфортно для велосипедистів», – сказав він.

Зауважимо, на цій ділянці вже почали встановлювати стовпці, аби захистити хідник і велодоріжку від паркування. Втім, наразі встановили лише близько 15% стовпців, тому в робочі дні деякі авто таки паркуються на велодоріжці.

Орест Олеськів додав: «Шкода, що не передбачено велодоріжки від вулиці Зернової до «Магнуса». Відповідно до схеми веломережі Львова, велодоріжки з вулиці Куліша повертають на вулицю Зернову, далі через площу Різні повинна виводити на проспект Свободи», – пояснив велоактивіст.

Читайте також: Де у Львові з’являться велосмуги?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!