Велика Британія та союзники нададуть Україні більше летальної зброї

1675 0
Нова партія включатиме артилерію більшої дальності та більше зенітних ракет
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україні буде відправлено більше летальної зброї для протистояння російській агресії. Про це повідомили Reuters та Sky News.

З його слів, нова партія включатиме системи протиповітряної та берегової оборони, артилерії більшої дальності та більше зенітних ракет, бронетехніки, а також більш широке навчання та матеріально-технічне забезпечення.

«Сьогодні в Україну буде надходити більше летальної допомоги. Низка країн запропонували або нові ідеї, або навіть більше обіцянок грошей», – сказав він під час пресконференції.

Читайте також: НАТО надаватиме Україні зброю стільки, скільки буде потрібно, – Столтенберг

Воллес додав, що через вторгнення в Україну росія стала «меншою країною». В путіна вже немає тої сили, що раніше, й він став «людиною в клітці, яку сам збудував».

«Президент Путін уже не та сила, якою він був. Тепер він людина в клітці, яку сам побудував. Його армія виснажена, він зазнав значних втрат. Репутація «великої» армії Росії зруйнована. Тепер він повинен не тільки жити з наслідками того, що він робить з Україною, але й з тим, що він зробив зі своєю армією», – сказав британський міністр.  

Воллес додав, що схоже, російські сили перегруповуються та перекидають свою увагу а південь та схід України.

«Ми вже бачили це раніше. Ситуація завжди погіршується. Це призводить до більшої кількості атак на цивільних», – зауважив він.

Нагадаємо, раніше Міноборони Британії вже передало українській армії партію найшвидших переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak. Це британська ракетна система, призначена для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять. ПЗРК Starstreak вважається найшвидшою в світі ракетою класу «земля–повітря» малої дальності. Ця ракета може вражати повітряні цілі на висоті до 7 км.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!