Київ

Великоднє богослужіння пройде у 163 храмах Києва

584 0
Релігійне свято Воскресіння Господнє - Великдень - відзначатиметься в 163-х культових спорудах Києва, святкові молебні заплановані ввечері 15-го та зранку 16-го квітня.
Фото: Центр новин

Фото: Центр новин

16-го квітня релігійне свято Воскресіння Господнє (Великдень) відзначатиметься в 163-х культових спорудах міста Києва. Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Детальніше по конфесіях: Православна церква України - 48 храмів, Українська православна церква - 109 храмів, Українська греко-католицька церква - 5 храмів, Українська автокефальна православна церква - 1 храм.

Найбільша кількість храмів, де святкуватимуть Воскресіння Христове - у Дарницькому районі столиці: 25 храмів; найменше – у Солом’янському районі: вісім.

Святкові молебні заплановані ввечері 15 квітня та зранку 16-го квітня: 15-го - в період з 15.00 до 23.00, 16-го - в період з 5.00 до 18.00.

Начальник КМВА Сергій Попко закликав киян за можливості подивитися богослужіння онлайн – по ТБ або через YouTube чи Facebook.

«Якщо ж усе таки вирішите піти до храму – дбайте про безпеку та безпеку! Уникайте великих скупчень людей. І не забувайте, що в країні триває війна. Загрози не зникли. Тож пам’ятайте про сигнали повітряної тривоги. При оголошенні небезпеки – прямуйте в найближче укриття. Життя кожного українця – найвищий скарб! Нам ще разом відбудовувати мир в Україні після нашої Перемоги!», - наголосив Попко.

Як повідомлялося, у Великодню ніч у Києві комендантська година триватиме як завжди - з 00.00 до 5.00.

ТЕГИ: великдень

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!