Верховна Рада підтримала мораторій на підвищення комунальних тарифів

1181 0
Депутати ухвалили відповідні законодавчі ініціативи.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти №7427 та №7429, які передбачають мораторій на підвищення комунальних тарифів. Про це повідомляє міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. 

«Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. Сьогодні народні депутати проголосували надважливі законопроєкти, які захистять і споживачів, і підприємства від цінових коливань на ринку газу та забезпечать фінансову спроможність у сфері теплопостачання», – пояснює він. 

Читайте також: У Києві проведуть забіг на підтримку оборонців «Азовсталі» 

Зокрема, протягом дії воєнного стану і шести місяців після його закінчення в Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів. 

Крім того, законодавчі ініціативи передбачають відтермінування погашення заборгованості за договорами реструктуризації заборгованості.

Нагадаємо, напередодні зими мешканців Донецької області закликають евакуюватись. Це необхідно, аби не опинитись під обстрілами без електрики, води та тепла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!