Верховна Рада посилила відповідальність за фальсифікацію ліків

1547 0
Покарання – від 5 років до довічного позбавлення волі.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Верховна Рада України ухвалила закон щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Про це повідомляє Ліга. Закон.

За відповідне рішення народні депутати проголосували 12 листопада.

Читайте також: Як перевірити ліки на підробку. Інструкція

Закон передбачає, що виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів каратиметься позбавленням волі на строк від 5 до 8 років (зараз – від 3 до 5).

Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі Інтернету, каратимуться позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Як перевірити наявність необхідних ліків у лікарні. Інструкція

Якщо ж такі дії спричинили смерть або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах, покаранням буде позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!