75%. В Україні схвалили квоти на українську мову в телеефірі

2359 0
Української мови на телебаченні стане більше. Народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект про квоти на українську мову в телеефірі.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

За законопроект проголосували 244 депутати, пише Детектор медіа. Зокрема, проектом закону пропонується встановити на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою. Йдеться про 75% державної мови для загальнонаціональних телеканалів, 50% - для регіональних, а також 75% державної мови для програм новин на ТБ.

У документ ще внесуть деякі поправки та голосуватимуть в другому читанні.

Читайте також: Російський культурний центр має вивільнити приміщення в центрі міста

Додамо, раніше Президент України Петро Порошенко закликав ухвалити закон про збільшення частки української мови в телевізійному ефірі.

Нагадаємо, 8-го листопада 2016 року набули чинності законодавчі зміни, відповідно до яких частка пісень державною мовою в ефірі радіостанцій має становити 25% (упродовж першого року) у проміжках часу між 07:00 і 14:00 і між 15:00 та 22:00, а частка ведення передач українською мовою має становити не менше 50%. 

Опублікувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!