Верховна Рада збільшила відпустки військовим

1441 0
Дозволяється відпустка на 30 днів і ще 10 днів за сімейними обставинами.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

Верховна Рада проголосувала за законопроект, який збільшує щорічні відпустки військовим до 30 днів плюс 10 днів за сімейними обставинами чи з інших поважних причин. Раніше передбачалась відпустка усього 10 днів на рік.  Відповідний законопроєкт № 9378 підтримали 270 нардепів. Про це повідомив нардеп від Голосу Ярослав Железняк.

При цьому військові зможуть отримати час на те, щоб доїхати до місця проведення відпустки й назад – на це можуть виділити до двох діб в одну сторону Законопроєкт передбачає, що відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більш ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців частини. Тепер законопроєкт має підписати президент, щоб він набув чинності.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану. Раніше Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та загальну мобілізацію ще на 90 діб, до 18 серпня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!