Київ

Верховний Суд повернув Києву будинок-пам’ятку архітектури на Шулявці

942 0
Право власності незаконно отримала фізична особа на підставі неіснуючого інвестиційного договору, пізніше будівлю було відчужено іншому громадянину.
Будинок по проспекту Берестейський, 45

Будинок по проспекту Берестейський, 45

Верховний Суд ухвалив рішення про повернення місту приміщення в будинку-пам’ятки архітектури по проспекту Берестейському, 45 (колишній проспект Перемоги) у Києві. Про це повідомили у пресслужбі міської прокуратури.
 
Верховний Суд підтримав позицію прокурора у справі щодо повернення територіальній громаді комунального майна, яке вибуло з його власності на підставі підроблених документів.
 
Так, постановою Верховного Суду залишено в силі рішення судів, якими задоволено позов Солом’янської окружної прокуратури міста Києва та витребувано на користь територіальної громади столиці нежитлове приміщення вартістю понад 2,5 млн гривень.
 
Встановлено, що право власності на комунальні приміщення площею понад 190 кв.м у будинку по проспекту Берестейському м. Києві (поруч зі станцією метро «Шулявська»), який є пам’яткою архітектури місцевого значення, перейшло до фізичної особи на підставі неіснуючого інвестиційного договору та в подальшому відчужено іншому громадянину. Задовольняючи позов, суди погодились з доводами прокурора про те, що оскільки спірне нежитлове приміщення вибуло з власності територіальної громади міста поза волею Київської міської ради, воно підлягає витребуванню.
 
На даний час органами Київської міської прокуратури вживаються заходи щодо фактичного виконання судового рішення.
 
Довідка. Будинок по проспекту Берестейський, 45 у Києві є 5-7-поверховим цегляним житловим будинком, був побудований у 1950 році для працівників заводу «Більшовик». Є пам’яткою архітектури місцевого значення.
 
 
 

Фото з відкритих джерел

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!