Верховний Суд визнав будівництво 50-поверхівки на Шулявці в Києві незаконним

1520 0
Забудовник почав зводити хмарочос фактично на території скверу неподалік від станції метро «Шулявська».
Фото: 50avenuekiev.com

Фото: 50avenuekiev.com

Верховний Суд визнав будівництво житлового хмарочоса на проспекті Перемоги, 50-А в Києві незаконним.

Про це повідомив адвокат Олександр Дядюк, який презентував у суді Департамент містобудування КМДА.

Фірма «Ексон Прем’єр Шулявська» почала зводити будинок фактично на території скверу «Слава танкістам», що поряд з архітектурною бібліотекою Заболотного, неподалік від станції метро «Шулявська».

Проєкт ЖК 50 Avenue передбачав будівництво двох башт, найвища з яких, як випливає зі схеми на сайті, сягала б 51 поверху.

За словами адвоката, «будівництво гіпервисотного і гіперважкого монстра прямо над лінією метрополітену біля метро Шулявська, загрожувало життю всіх, хто їхав би метро під цим монстром».

 

Відмітимо, у червні 2021 року Київрада проголосувала за викуп земельної ділянки біля держвидавництва «Преса України». Забудовував землю перед «Пресою України» обслуговуючий кооператив «Ексон Прем’єр Шулявська», власниками якого є Йозеф Москович з Ізраїлю, Іван Влад із Закарпаття і компанія «Ексон Груп» (Exon Group LLC), США. Івану Владу, за даними "Наших грошей" належить компанія, що будує «висотку Білозір» на Подолі; також група причетна і до інших скандальних забудов у Києві — 11-поверхівки на Батиєвій горі та 24-поверхівки над входом до метро «Виставковий центр».

Судова тяганина була розпочата в 2021-го. Позиція міста була в невідповідності намірів забудови вимогам містобудівної документації. Відповідно до чинного Генплану Києва, і відповідно до детального плану території, ділянка на просп. Перемоги, 50-А знаходиться в межах скверу «Слава танкістам». Спочатку будівництва у 2020-му забудовник хотів звести будівлю на 24 поверхи, але на сайті Ukraine Israel Real Estate Marketing, на якому відбувався продаж квартир в ЖК 50 Avenue, повідомлялося про 39 поверхів.

Ігор Ющенко

Фото: 50avenuekiev.com

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!