Ветерани АТО у Львові ініціюють виселення російського консульства

2557 0
Львівські ветерани АТО упродовж 5 місяців розслідували схему навколо російського консульства у місті.
Фото: ukrain.travel

Фото: ukrain.travel

Упродовж останніх 5 місяців львів'яни-ветерани війни на Донбасі вивчали появу Генерального російського консульства у Львові. Вони хочуть ініціювати проведення обшуків у приміщенні на вул. Костя Левицького, 95, де розташований консулят, і виселити російське представництво звідти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив один з ініціаторів справи ветеран АТО та депутат ЛМР Ігор Шолтис.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

«Упродовж останніх років ми працювали по важливих російських маркерах у Львові. Тож почали цікавитися, на яких підставах функціонує у місті російське консульство і чи є воно осередком проросійських громадських груп. Варто було лише заглибитися у документацію, щоб зрозуміти, що багато законодавчих і нормотворчих речей були порушеними під час становлення консульства, його розташування у Львові, і самовільної побудови споруди на його нинішній території. Ми перевіряли кадастрові номери, прізвища та протоколи, аби викрити заплутану «ватну» схему. Тепер володіємо необхідною документацією та знаємо, куди звертатися. Процес вже розпочався, і тепер хочемо анонсувати нашу діяльність, аби довести справу до кінця», – коментує Ігор Шолтис.

Ветеран Ато каже, що вони вже подали запити у відповідні структури. Наразі деталей не розголошують.

«Усім у Львові – і підприємницькому сектору, і органам виконавчої влади – обов’язково потрібно рухатися, аби ми припинили роботу цього консульства як такого, що чинить пряму загрозу не лише національному суверенітету, але й окремо, в частині безпеки, місту Львову. Від сьогодні цей процес вже буде запущено відкрито», – додає Ігор Шолтис.

Читайте також: Через загрозу російської інтервенції у Львові пропонують створити концепцію тероборони

Нагадаємо, сьогодні, 2 грудня у Будинку Воїна у Львові учасники ветеранського середовища «Суспільство майбутнього», які є ініціаторами розслідування у справі російського консульства, проведуть пресконференцію, щоб розповісти про результати проведеної кількамісячної роботи та подальші кроки. Тvoemisto.tv транслюватиме пресконференцію онлайн.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!