Київ

Ветерани війни влаштували марафон на протезах, щоб допомогти військовому шпиталю

881 0
Марафон є частиною проєкту «Із полум’я зродились»
Фото: Сергій Храпко/facebook

Фото: Сергій Храпко/facebook

Двоє ветеранів йдуть на протезах понад 100 км, аби зібрати гроші на медичне обладнання для військового госпіталю. Про це йдеться на сторінках бійців у Facebook.

Ветерани Сергій Храпко та Олександр Швецов йдуть з Києва та Житомира назустріч один одному, щоб зібрати гроші на гастроскоп для київського військово-медичного госпіталю.

Марафон стартував 14 травня. Бійці подолають пішки 120 кілометрів і мають зустрітися на трасі приблизно на половині відстані між містами.

На 5 день марафону бійці зібрали більше 2 600 000 грн, залишилось зібрати 1 000 000 грн.

Вартість гастроскопа - 3 650 000 грн.

Ветерани познайомилися, коли лікувалися в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Тепер вони збирають гроші на потреби цієї клініки. Підтримати марафон «Із полум’я зродились», можна тут.

Нагадаємо, у Києві збирають гроші на нове приймальне відділення військового госпіталю.

Для цього Київські волонтери презентували артбук «Із полум’я зродились». Всі кошті, зібрані завдяки проєкту, кожен донат буде спрямований на закупівлю пріоритетного сучасного обладнання в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь». Лікарня потребує спеціальних ліжок, апаратів стерилізації, фармацевтичних холодильників, апаратів ШВЛ та іншого обладнання.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!