Яка ситуація на Львівщині із захворюваністю на грип. Зафіксовано один летальний випадок

617 0
У області визначено циркуляцію вірусів грипу А та SARS-Cov-2.
Фото ілюстративне: Pixabay

Фото ілюстративне: Pixabay

У Львівській області за минулий тиждень зареєстрували 14 247 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. У області визначено циркуляцію вірусів грипу А та SARS-Cov-2. Зокрема, зареєстровано один летальний випадок, викликаний вірусом грипу А, у чоловіка старше 65 років (від початку епідсезону – 8 смертельних випадків). Про це повідомив Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

Найбільша частка хворих відмічається у вікових групах 5-14 років (28%) та 30- 64 роки (29%). Епідемічні пороги перевищені в Червоноградському районі – на 36,84% та у Львівському районі – на 15,95%.

За словами генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталії Іванченко, на гостру респіраторну хворобу COVID-19 за тиждень захворіли 156 мешканців Львівщини. Зареєстровано 1 випадок смерті пацієнта від COVID-19 – чоловік старше 60 років, не вакцинований. На стаціонарному лікуванні з приводу COVID-19 перебували 23 пацієнти, з приводу грипу та ГРВІ – 183 пацієнти.

Читайте також: Як зміцнити імунітет після зими. 5 простих правил від спеціалістки

«Звичайно, може здатися, що пандемія закінчилася — більше немає масок у місцях скупчення людей, менше запобіжних заходів і послаблений тиск щодо соціальних заходів. Однак вірус COVID-19 назавжди увійшов у життя всіх. Вакцина проти ковіду дуже добре запобігає серйозним захворюванням, госпіталізації та смерті. Оскільки вірус, який викликає COVID-19, продовжує змінюватися, вакцини оновлюються теж, щоб допомогти боротися з цією хворобою. Люди, які найбільш вразливі до ускладнень вірусу, наприклад літні люди та люди зі слабкою імунною системою, повинні бути вакциновані. Безпечніше вакцинуватися, ніж заразитися коронавірусом», – зазначила Наталія Літвінська.

У Львівській області в епідсезоні 2023-2024 р.р. проти грипу вакциновано 16170 осіб. Однією дозою вакцини проти COVID-19 у Львівській області щеплено 1102787 осіб, двома дозами – 1039638 осіб. Першу бустерну дозу отримали 212030 осіб, другу – 25824.

Нагадаємо, за попередній тиждень на Львівщині зареєстрували три летальні випадки від грипу А та COVID-19 на Львівщині. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!