Від сьогодні в Україні тарифи на воду нараховуватимуть по-новому

2901 0
Сьогодні, 17 травня, набув чинності Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
фото: id.tubgit.com

фото: id.tubgit.com

«Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою НКРЕКП № 302, 17 травня офіційно оприлюднений в «Офіційному віснику України». Цей Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, зазначений документ визначає механізм формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для суб’єктів природних монополій, які провадять або мають намір провадити господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування якої здійснюється НКРЕКП.

«Положення зазначеного документа спрямовані на стимулювання підприємств до зниження енергоємності та оптимізації організації виробничих процесів», – йдеться у повідомленні.

Механізм формування тарифів передбачає зниження навантаження на державний бюджет та одночасно повинен забезпечити стале функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Завантажити повний текст положення можна за посиланням.

Читайте також: Львів – без гарячої води: за газ доведеться платити більше

Як повідомлялося, 2 вересня 2015 року Кабінет міністрів ухвалив поставу, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!