«Від тарілки до монументу». У Львові відкрили виставку робіт Львівської кераміко-скульптурної фабрики

2916 0
Тепер всі охочі зможуть дізнатися історію Львівської кераміко-скульптурної фабрики.
Фото: Анастасія Самодєєнко

Фото: Анастасія Самодєєнко

21 липня у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відкрили виставку «Лабіринти ЛКСФ». На ній представлені вироби Львівської кераміко-скульптурної фабрики. Куратором проєкту є Павло Гудімов, який після року підготовки нарешті представив зібрані ним та його командою експонати.

Читайте також: У парку «Високий замок» демонтували скульптуру. Її покажуть на виставці

«Ця виставка дуже складна за своєю експозицією. У нас ще такої складної не було», – зізнається Павло Гудімов.

Ще вчора це приміщення виглядало інакше. Вироби стояли хаотично, підлога була заставлена коробками, світло не було виставлене. Павло Гудімов каже, що багатьох експонатів ще немає і в уяві моделював, де розмістить кожен із них. Сьогодні ж все стоїть на своєму місці, а зали «Порохової вежі» заповнені відвідувачами.

«Ми не просто хочемо показати красоти. Ми хочемо зробити маленьке дослідження, яке переросте у велике тієї природи львівського етносу. Завдання проаналізувати і зрозуміти, де була межа між замовною пропагандою і високим мистецтвом», – каже куратор проєкту.

Всі експонати, які представлені на виставці, збирали впродовж року. У пошуках брали участь власники приватних колекцій, працівники центру «Я Галерея», художники та їхні родини. У межах заходу також продемонстрували сорокахвилинний фільм, де розповіли історію фабрики. В майбутньому куратор проєкту планує видати каталог ЛКСФ та оформити вебсайт.

Виставка «Лабіринти ЛКСФ» діятиме ще впродовж трьох місяців та щомісяця доповнюватиметься новими творами.

Ольга Осіпова

Анастасія Самодєєнко

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!