Від ворожої кулі неподалік Кремінної загинув військовий з Львівщини

5131 0
У Сергія Калини залишився батько, дружина та донька.
фото: самбірська міська рада

фото: самбірська міська рада

3 січня у війні з російськими окупантами загинув 41-річний Герой з Львівщини Сергій Калина. Він поліг у бою з ворогом від кулі неподалік міста Кремінної на Луганщині. Про це повідомили у Самбірській міській раді.

Днями відбулося прощання з Сергієм Калиною на Аскольдовій могилі у Києві, а пізніше громада Самбора провела захисника в останню земну дорогу. Поховали загиблого воїна на Меморіалі Героям України. У Сергія залишився батько, дружина та донька.

Читайте також: На Сході загинув 29-річний військовий із Львівщини

Що відомо про Героя

Сергія Калину у місті знають також з іменем Михайло Стецько. Він народився та навчався у Самборі, закінчив СШ №3. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті імені Івана Франка. За фахом – географ. Звідси його захоплення мандрівками.

У час Революції Гідності на майдані Незалежності боровся за демократичні цінності, а з початком російської агресії пішов захищати Батьківщину: брав участь в АТО та ще тоді побував у гарячих точках на східному фронті. Після повернення у цивільне життя вступив на історичний факультет ЛНУ імені Івана Франка та здобув другу вищу освіту. Усі, хто знав Сергія, пам'ятають його активну громадянську позицію. Разом із побратимами займався патріотичним вихованням молоді, зокрема проводив заняття, на яких розповідав про історію України, свій досвід у протистоянні російським окупантам та способах поводження зі зброєю. Він був активним учасником громадських організацій.

У лютому 2022 року, коли росія повномасштабно вторглася в Україну, Сергій Калина перебував у Києві. У той час він добровільно вступив до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю від ворога. Служив у 27-й бригаді Національної гвардії. Брав участь у боях за Бучу, воював поблизу Києва, Чорнобиля та на Харківщині. Сергій проявив себе як мужній воїн. Напередодні Нового року президент України підписав указ про нагородження старшого солдата Сергія Калини медаллю «За військову службу Україні».

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!