Від завтра у Львові зміниться порядок в'їзду до центру міста: деталі

5418 0
З 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. З понеділка старі перепустки синього кольору втратять чинність, натомість діятимуть нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
фото: goodrest.com.ua

фото: goodrest.com.ua

Мешканці пішохідної зони матимуть перепустки зеленого кольору. Для в’їзду транспорту, що обслуговує мешканців та заклади, розміщені тут, видають перепустки жовтого кольору, а для спецтранспорту – червоного кольору.

Як зазначив керівник «Муніципальної дружини» та радник міського голови з питань безпеки Юрій Діль, вже видано понад 100 нових перепусток. Загалом, до комунального підприємства надійшло близько 300 заявок на видачу перепусток. Із них 250 – від львів’ян, які зареєстровані та проживають у пішохідній зоні міста. Для мешканців заїзд у пішохідну зону упродовж цілої доби залишається безкоштовним, за умови отримання нової перепустки.

Автомобілі доставки, які працюють у пішохідній  зоні, безкоштовно можуть заїжджати з 6:00 до 8:00 год. Платний заїзд – з 8.00 до 11.00 год. Однак попередньо слід оплати кошти на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону. Вартість місячної перепустки складатиме орієнтовно 140 грн.

Для отримання перепустки нового зразка потрібно звернутися за адресою: пл. Ринок, 1, перший поверх, каб. 1 (охорона). Відповідальна особа з видачі перепусток – п. Роман, тел. 067-314-12-81. Додаткова інформація та роз’яснення – за телефоном: (032)-259-00-15.

Довідка

Мешканці, які хочуть отримати дозвіл на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, повинні надати в ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

  • заяву на ім’я директора із зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформляється перепустка;
  • копію посвідчення водія;
  • копію паспорта громадянина України;
  • за необхідності – інші документи, що засвідчують право власності на житлове приміщення у пішохідній зоні історичної частини міста.

Після оформлення всіх необхідних документів, власникам транспортних засобів категорії «В» надається дозвіл у вигляді перепустки зеленого кольору із зазначенням зони стоянки та паркування.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони власники чи користувачі транспортних засобів, що здійснюють обслуговування мешканців та закладів, повинні надати у ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

  • заяву на ім’я директора із зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформлюють перепустку;
  • копію посвідчення водія;
  • копію паспорта громадянина України;
  • копію договору або інших документів, що засвідчують факт надання послуг на території пішохідної зони центральної частини міста;

у разі заїзду транспортного засобу з 08.00 год до 11.00 год – копію квитанції про здійснення оплати на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за місяць чи день за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону.

Після оформлення всіх необхідних документів, власникам чи користувачам транспортних засобів категорії «Г» надається дозвіл у вигляді перепустки жовтого кольору з зазначенням зони стоянки та паркування.

Право в’їзду у пішохідну зону і перебування у ній на спеціально відведених місцях надається спецтранспорту, в т.ч. транспортним засобам комунальних підприємств, осіб з ураженням опорно-рухового апарату, що засвідчується відповідним посвідченням згідно з законодавством України, священиків храмів.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники транспортних засобів, окрім спецтранспорту з проблисковими маячками або іншими знаками індивідуалізації, повинні надати у ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

  • заяву на ім’я директора з зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
  • копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформлюють перепустку;
  • копію посвідчення водія;
  • копію паспорта;
  • копію посвідчення (для осіб з ураженням опорно-рухового апарату).

Після оформлення всіх необхідних документів, власникам чи користувачам транспортних засобів категорії «Б», окрім спецтранспорту, надається дозвіл у вигляді перепустки червоного кольору із зазначенням зони паркування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!