Відключення світла у Києві 27 січня: день після обстрілів

2388 0
Ситуація залишається складною, але контрольованою.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

Сьогодні, 26 січня, Росія вкотре завдала ударів по об'єктах енергетики. Інфраструктури Києва не зазнали пошкоджень і працюють в штатному режимі, водночас у Київській області російською ракетою пошкоджено енергетичний об’єкт та житлові будинки, унаслідок чого в області були застосовані екстрені відключення електроенергії.
Нині ж Київська область повернулася до графіків вимкнень.
 
«Є руйнування енергетичної інфраструктури щонайменше на Київщині та Дніпропетровщині. Але колегам вдалося відновити електропостачання. Навіть більше, після обіду повернулися до стабілізаційних графіків у Києві та Дніпропетровській області», — повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко у Facebook.
 
Також на завтра вже є обмеження від Укренерго: для Києва 991 МВт вдень і 663 вночі. Для Дніпра та області обмеження становитимуть 1200 МВт вдень і 1208 вночі. Таким чином міста завтра будуть забезпечені на 62% та 54% від потреб відповідно.
 
 
Зазначимо, щоб не спричинити аварії на електромережах через велике навантаження на мережі, енергетики просять користуватися електроенергією помірно, а після того, як світло з’явилось, слід вмикати енергоємні прилади по черзі – спочатку скористатись одним, потім відключити та користуватись іншим. Це допоможе уникнути аварій та зберегти світло в будинках.

 

Отож, і завтра, 27 січня у Києві діятимуть стабілізаційні вимкнення електроенергії, а подивитись графік відключень світла кияни можуть тут, а жителі Київської області – тут.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!